auto iklan

03 Ogos 2013

1.96B Untuk 4 projek Koridor Utara 2013

1.96B Untuk 4 projek Koridor Utara 2013, 4 negeri utara terlibat iaitu Perlis Kedah, Pulau Pinang dan Perak Utara. 4 projek berkenaan akan di agihkan kepada 4 negeri berkenaan. 4 projek berkenaan ialah:

   Perlis - Pembangunan Rumah Hijau Untuk Projek Pertanian Perlis   Kedah - Pembangunan resort mewah di Pulau Langkawi, Kedah.   Pulau Pinang - Pembinaan kilang pembuatan UWC Industrial Sdn. Bhd. di Pulau Pinang   Perak - pembinaan pusat membeli-belah dan hotel empat bintang di Taiping, Perak
 1. Perlis - Pembangunan Rumah Hijau Untuk Projek Pertanian Perlis
 2. Kedah - Pembangunan resort mewah di Pulau Langkawi, Kedah.
 3. Pulau Pinang - Pembinaan kilang pembuatan UWC Industrial Sdn. Bhd. di Pulau Pinang
 4. Perak - pembinaan pusat membeli-belah dan hotel empat bintang di Taiping, Perak
Majlis pertukaran memorandum pelaburan tersebut telah disempurnakan oleh Ketua Eksekutif Pihak Berkuasa Pelaksanaan Koridor Utara (NCIA), Datuk Redza Rafiq dengan pihak pelabur iaitu JPB Asia Pacific Sdn. Bhd., UWC Industrial Sdn. Bhd., Unifortune Holdings Sdn. Bhd. dan Seri Chenang Resort Langkawi Sdn. Bhd.

Majlis itu telah disaksikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak; Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdul Wahid Omar; Menteri Besar Perlis, Azlan Man; Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir; Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir dan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Kita harap ia akan memberi impak baik kepada kordor utara.
IKLAN 1

Tiada ulasan:

Catat Komen

IKLAN ADSENSE