auto iklan

26 November 2016

HARGA KEKUDA BESI ZINKCALUME

HARGA KEKUDA BUMBUNG RUMAH
HARGA KEKUDA BESI


1) Besi kekuda Truss C-Channel Zinclume 0.75mm,  RM25.50/batang 
2) Besi kekuda Truss C-Channel GI 0.8mm, RM26.50/batang
3) Besi kekuda Batten Zinclume,  RM15/batang
4) Skru kekuda,  RM50/1000pcs 
5) L-bracket, , RM1.50/pcs
6) Skru wall plug,  RM1/pcs
7) Prima Plank (papan pemanis jenis fiber simen),  RM18/keping 
8) Valley Gutter (longkang atap),  RM25/keping 
9) Skru prima plank (tapping screw 1 1/2", mata besi) sekotak (1000 pcs) RM38 

HARGA DI ATAS TAHUN 2014

Kerja-kerja atap

·         Main truss besi 3″X1.5″(kekuda) (20 kaki) – RM 23 sebatang
·         Purlin truss besi bumbung (20 kaki) – RM 13.50 sebatang
·         Roof corrugated metal sheet (lebar 2.5 kaki) – RM 3.30-4.30 sekaki panjang
·        Rabung atap (8.5 kaki) – RM 26 sekeping
·        Zink licin (lurah atap laluan air hujan) – RM 3.60 sekaki
·        Skru atap – RM 35 sekotak
·         L bracket – RM 1.50 satu
·         Papan facial board (12 kaki) – RM 22 sekeping
·         Mesin Grinder pemotong besi – RM 190
·         Gentool Cutter pemotong besi – RM 160
·         Disc cutter – RM 2 satu

HARGA MENGIKUT PEMBEKAL, PERLU ADA PELAN UNTUK KIRA BILANGAN BATANG BESI YANG TEPAT

Dapat bilangan batang ikut saiz, x harga besi kekuda
untuk mendapat kos per kaki persegi , jumlah harga / luas bumbung k2 atau m2

IKLAN 1

26 ulasan:

  1. Boss kalau luas kawasan dalam 1275 sf berapa batang nak pakai? Macam mana nak kira?

    BalasPadam
  2. Terima kasih. Bloksport tuan amat membantu saya.
    Saya mohon tuan tlg kirakan boleh tak. Luas garaj 17'X 34'. Terima kasih sekali lagi.

    BalasPadam
  3. ada wasap
    saya 0176902209-azhar

    BalasPadam
  4. Kalau kita kira kaki sq keluasan 800 msq berapa kos

    BalasPadam
  5. Bos nk Tya, brpa jumlah atap yg diperlukan jika keluasan rmh 50x50kaki, mohon pencerahan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Askm Bos boleh tahu ,Luas rumah saya.16×20 kaki brapa jumlah atap.yang diperlukan Dan rangka atap ,Mohon percerahan ,ya sir

      Padam
  6. assalam wmwb
    Nak ganti bumbung garaj. Saiz antara luar tiang sekarang 20' x 32'.
    Ingat nak ada overhang. Ganti Pakai bumbung besi je.
    Nak tau anggaran kos.Kalau dalam bajet, saya tau tuan kena datang rumah utk finalkan harga.
    Saya Firhat 016 2610944.

    T kasih

    BalasPadam
  7. salam bo55ku semua..saya designer specialist roof truss..
    ada sesiapa perlukan drawing dan kirakan kuantiti barang saya boleh buat..
    barang bo55ku beli sendiri..boleh wassap no ni 0196561339 (napi)..
    email : mohdhanaffi90@gmail.com..

    BalasPadam
  8. Boleh saya mintak nombor tlfn kontraktor buat kekuda besi ni,,,?

    BalasPadam
  9. Kawasan KL-selangor hubungi 0164008600

    BalasPadam
  10. Salam Tuan,
    Dimana boleh beli truss zincalume ori. Yang ada dipasaran hanya salutan warna biru/tinted. TK

    BalasPadam
  11. Kalau nak beli kawasan taiping dekat mana

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. Hai bos2 spe ingin nak buat umah guna besi baja atau bokar pasang boleh whatsapp numbor 0183754425 area KL Selangor

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  15. Bos saiz bilik 80' berapa batang nak guna cchanel ya

    BalasPadam
  16. assalam.saya bercadang nak buat tiang pagar kebun guna besi rangka bumbung ni.spek apa yg sesuai ya?

    BalasPadam
  17. Nak buat parking kereta. Alza calculation?

    BalasPadam
  18. Balasan
    1. Boss upah utk pasang sahaja kerangka besi siap atap zink kilang...barang tuan rumah beli ..nak kira mcm mane ye..

      Padam
  19. Assalamuk alaikum klo nak beli area kuala kubu. Berapa cod boss

    BalasPadam

IKLAN ADSENSE