auto iklan

08 Jun 2013

Selamat ka Jambatan kedua pulau pinang

Selamat ka Jambatan kedua pulau pinang. tu soalan nak tanya pada kontraktor jambatan ke 2 penang ini, samada struktur tak kukuh atau kaedah binaan yang lemah. Kajian kena buat pada struktur yang sudah siap kerana melibatkan keselamatan jambatan untuk jangkamasa panjang.

Khamis lepas 6 jun 2013, tanjakan konkrit di susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang yang sedang dalam pembinaan di Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu, di sini runtuh kira-kira 6.40 petang
Ini merupakan kejadian terburuk dalam sejarah binaan jambatan negara ini,

Kewibawaan kontraktor di persoalkan !!!!

Berita utusan melapoorkan,

PULAU PINANG 6 Jun - Empat maut selepas tanjak penyambung jalan sepanjang kira-kira 50 meter di susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang di Lebuh Raya Tun Dr. Lim Chong Eu menghala ke Batu Maung di sini, runtuh dan menghempap sebuah kereta kira-kira pukul 7.15 malam ini.
Menurut jurucakap Jambatan Kedua Pulau Pinang Sdn. Bhd. (JKSB), runtuhan berkenaan adalah sebahagian daripada tanjak atau `ramp' di bawah kerja-kerja pembinaan dalam pakej 3A yang giat dijalankan.

Kejadian itu menyebabkan sebuah kereta yang melalui kawasan tersebut telah ditimpa runtuhan besi dan konkrit binaan jambatan berkenaan dari ketinggian 30 meter.

Sehingga pukul 11 malam ini, belum dapat disahkan jumlah mangsa yang terperangkap dalam kejadian berkenaan. - UTUSAN ONLINE


Selamat ka Jambatan kedua pulau pinangm jambatan ke 2 penang runtuh
Selamat ka Jambatan kedua pulau pinangm jambatan ke 2 penang runtuh

Selamat ka Jambatan kedua pulau pinangm jambatan ke 2 penang runtuh
IKLAN 1

Tiada ulasan:

Catat Komen

IKLAN ADSENSE